Avertizare meteo de la ANM! Cod galben și portocaliu de averse torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe din țară

Avertizare cod galben în intervalul 29 iunie, ora 14:00 – 29 iunie ora 19:00. Vor fi cantități de apă însemnate ți instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Local în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Mai mult, în următoarele zile disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Avertizare cod portocaliu în intervalul 29 iunie, ora 14:00 – 29 iunie, ora 19:00. Se vor înregistra averse torențiale și  instabilitate atmosferică accentuată.

În județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Instabilitate atmosferică până pe 30 iunie

Avertizare cod galben în interval 29 iunie, ora 19:00 – 30 iunie, ora 10:00. Se vor înregistra intensificări ale vântului și o instabilitate atmosferică accentuată. 

Local în zona de munte, estul Transilvaniei și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Avertizare cod portocaliu în intervalul 29 iunie, ora 19:00 – 30 iunie, ora 02:00.  În județele Timiș, Arad, Bihor vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 25…35 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatiile publicate pe ataclapersoana.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citirea in lead a sursei cu link activ. Orice abatare de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.