Cine este Nelu Tătaru, cel care va conduce Ministerul Sănătății din România în criza de coronavirus

Nelu Tătaru a fost senator PNL în perioada 2012-2016 și secretar de stat la Ministerul Sănătății, în guvernarea PNL, ca adjunct al lui Victor Costache. Înainte de a veni la București, Tătaru a condus Spitalul Municipal Huși.

Nelu Tătaru este de ani buni în politică, în PNL. A condus organizația municipală PNL Huși, în 2011-2012, după care a devenit președinte interimar al Organizației Județene PNL Vaslui.

Potrivit CV-ului său, publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru și-a făcut rezidențiatul în chirurgie generală, în perioada 2000-2006, la Spitalul de Urgență Sfântul Ioan, din Iași.

În perioada 2007-2010, Tătaru a condus Spitalul Municipal Huși, ca director general, iar apoi ca manager.

În vârstă de 47 de ani, Nelu Tătaru este la bază medic chirurg, dar a ocupat mai mereu funcții administrative. A absolvit la UMF Iași în 1998, dar și cursuri la Colegiul Național de Apărare, în 2013. Tătaru are și un doctorat în medicină, obținut în anul 2010, la patru ani după încheierea rezidențiatului.

De astăzi, Nelu Tătaru ocupă ca interimar fotoliul de ministru al sănătății, după ce Victor Costache a fost forțat să demisioneze.

Demisia lui Victor Costache vine ca urmare directă a anunțului făcut aseară, cum că toți bucureștenii ar urma să fie testați pentru infecția cu coronavirus.

Proiectul fusese însă susținut și de secretarul de stat Nelu Tătaru.

“Este un proiect prin care se urmărește testarea tuturor aglomerărilor urbane. În București este cea mai mare aglomerare urbană și rămâne a fi testată, etapizat, toată populația. S-au mai primit 15 real-time PCR-uri, care vor fi montate, vor fi dotate cu specialiștii de rigoare și se vor face aceste testări etapizat pentru toată populația Bucureștiului, fiind ales ca primă aglomerare urbană. Vor urma și celelalte orașe, Bucureștiul fiind oarecum un proiect-pilot în acest moment, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraș”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24, manifestându-și practic toată susținerea pentru acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatiile publicate pe ataclapersoana.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citirea in lead a sursei cu link activ. Orice abatare de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.