Dragnea: Acesti doi oameni (Dancila si Toader) sunt un capitol incheiat

Anca Alexandrescu a relatat, in cadrul „interviului” luat lui Liviu Dragnea, o discutie pe care a purtat-o recent cu Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei. Astfel, Toader i-ar fi spus ca Liviu Dragnea il tinea pana la 3 dimineata cu discutii despre amnistie si gratiere in timp ce s-au aflat impreuna in vacanta la Neptun.

„Am primit mesaj de la Tudorel Toader. An spus pe post ca s-a simtit presat, dar nu s-a simtit presat cand a facut vacanta cu dvs. su cu familia la Neptun? In momentul in care accepti un asemenea lucru si petreci cu un om o vacanta, cu familia, se presupune ca nu este o relatie de presiune si de stres intre cei doi oameni. Si mi-a dat mesaj in care mi-a spus: ‘Anca, tu stii foarte bine ca si acolo discutiile au fost despre amnistie si gratiere’. Adica nu despre lucrurile fundamentale care trebuiau rezolvate la guvern si programul de guvernare si ca dvs. il tineati pana la trei dimineata cu astfel de discutii in vacanta la mare, unde venise cu familia si a stat mai mult de o saptamana cu dvs.”, a relatat Anca Alexandrescu.

Dragnea a negat afirmatiile lui Tudorel Toader.

„Sincer. la asemenea afirmatii nu mai am ce sa comentez, se comenteaza singure. Acesti doi oameni (Dancila si Toader) sunt un capitol incheiat”, a reactionat fostul stapan al PSD.

Anterior, Dragnea a negat si dezvaluirile lui Toader privind „presiunile” din sediul PSD Baneasa pentru a aviza amnistia si gratierea.

„In legatura cu afirmatiile dumneaei si ale domnului Tudorel Toader, un ministru pe care eu l-am respectat foarte mult si cu care m-am purtat extrem de frumos, extrem de elegant, este foarte urata minciuna pe care a spus-o. De ce a fost adus in interviul ala, de ce a trebuit sa spuna lucrurile alea, habar nu am, dar discutiile despre intalnirea de la sediul din Baneasa dintre domnul Tariceanu, eu, doamna Dancila, domnul Toader, s-au intamplat la sfarsit de ianuarie 2019, intalnire generata de mine si de Calin Tariceanu pentru a stabili cu acesti doi domni daca ei vin cu ordonante pe codurile penale care erau in Parlament doar pe partea declarata constitutionala sau noi mergem in Parlament. Discutia a fost foarte clara, imi aduc aminte si acum.

Domnul Tariceanu isi nota ce spun dumnealor si eu, si domnul Tariceanu am spus: domne, spuneti-ne daca voi aveti de gand la Guvern sa initiati Ordonanta de Urgenta, spuneti-ne si atunci nu mai continuam in Parlament, pentru ca si eu si domnul Tariceanu am spus: vrem sa inchidem acest subiect, de ce… Codurile penale si astazi in Romania sunt in mare parte neconstitutionale si mi se pare ceva foarte grav si, bineinteles, asta nu conteaza. Si am spus, daca voi nu dati ordonanta de urgenta, noi continuam procedura in Parlament, care se intrerupsese din cauza vacantei parlamentare. Ei au stabilit amandoi un calendar, nu s-a discutat despre amnistie si gratiere”, a mai spus Dragnea.

Fostul președinte al PSD, aflat în închisoare la Jilava, trimite săgeți către fosta sa colegă de partid, Viorica Dăncilă,

“Ce m-a deranjat foarte mult atunci, doamna Dăncilă, Viorica Dăncilă, se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația. Una, două: nu-l voi grația, una, două, nu-l voi grația. Probabil că erau reporteri care erau rugați de consilierii dumneaei să pună întrebarea asta. Chiar eram foarte nervos și voiam să-i spun atunci așa: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că nu o să mă grațiezi pe mine, că eu nu o să scriu o cerere de grațiere nici adresată ție, nici adresată lui Iohannis, pentru că grațierea o cer oamenii vinovați. Eu sunt adus aici nevinovat și nu am de ce să cer grațiere”, a declarat Liviu Dragnea, pentru Realitatea TV.

Fostul președinte al PSD și-a continuat dezvălurile despre acel moment. „Și atunci mi-ai zis și tu (Anca Alexandrescu, n.red.), mi-a zis și Irina, și alți prieteni: domne, o să spună că din cauza dumitale nu câștigă alegerile. Nu îmi era foarte ușor, nu mă uitam la presă, dar mai vorbeam cu colegii de aici, mai auzeam discuții… era campanie electorală”, a declarat Liviu Dragnea.

În același interviu, Dragnea s-a declarat dezămăgit atât de Dăncilă, cât și de fostul ministru al Justiției din acea perioadă, Tudorel Toader.

Liviu Dragnea susține că în urmă cu mai bine de doi ani, Dăncilă era cea care îi spunea că va da ordonanța pe amnistie, după care s-a răzgândit. ”Acum, despre amnistie și grațiere, prima discuție cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie-martie, nu mai țin minte exact, 2018, pe Valea Prahovei, într-o duminică după-amiază sau sâmbătă, eram acolo cu familiile și tocmai se însera, era zăpadă și mi-a zis: domnul președinte, aș vrea să ieșim puțin afară să vorbim ceva. Am ieșit și mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Ordonanță de amnistie. Bine. I-am spus să se gândească bine, să țină cont de faptul că eu nu i-am pus o astfel de condiție atunci când a fost propusă pentru funcția de prim-ministru și nu am avut o discuție pe această temă până în momentul ăla”, a relatat Dragnea.

„A, că ulterior, peste câteva luni, venea și îmi spunea nu mai vreau să dau amnistie. E în regulă. Peste alte câteva luni iar venea și îmi spunea: cred că trebuie să dau amnistie. Eu nu stau să intru în dicuții din astea cu doamna Dăncilă, cu domnul Toader, sincer, chiar nu mă interesează. Acești doi oameni sunt un capitol încheiat pentru mine”, a adăugat liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatiile publicate pe ataclapersoana.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citirea in lead a sursei cu link activ. Orice abatare de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.