Hotărârea Guvernului pentru obligativitatea măștii nu se poate aplica încă, din lipsa avizelor

Hotărârea de Guvern prin care masca devine obligatorie în spațiile deschise nu a fost publicată nici până la această oră în Monitorul Oficial din cauza unei gafe administrative a guvernanților.

Mai multe județe le-au impus românilor purtarea obligatorie a măștilor, unele începând chiar de pe data de 30 iulie, altele începând cu data de 1 august. Totul s-a întâmplat în urma unei Hotărâri de Guvern pe care executivul a adoptat-o luni și care nu a fost publicată nici până azi în Monitorul Oficial. Asta pentru că Guvernul nu a avut, la data adoptării ei, toate avizele necesare, printre care și cel al Consiliului Legislativ. Se pare că, între timp, Guvernul a solicitat și a primit avizele necesare, iar HG în cauză a fost reintrodusă în ședința de guvern de vineri pentru a fi readoptată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatiile publicate pe ataclapersoana.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citirea in lead a sursei cu link activ. Orice abatare de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.