„Toţi bucureştenii” testaţi vor fi de fapt 10.000.

Adrian Streinu-Cercel a anunţat testarea unui eşantion de peste 10.0000 de persoane din Bucureşti pentru infecţia cu coronavirus

Doctorul Adrian Streinu Cercel, manager al Institutului Matei Balş din Capitală, a declarat la întâlnirea pe care a avut-o la primăria Capitalei că este nevoie de testarea a 10.514 de persoane din Bucureşti, ca măsură de prevenţie a răspândirii infecţilor cu COVID-19.

 „Vorbim de un eşantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureştiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă şi, probabil, mâine vorbim despre altceva. Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecţie, şi încă un test, care să ne spună prezenţa virusului în circulaţie. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu”, a declarat Streinu-Cercel.

 „Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, în momentul de faţă. Încărcătură de oameni din blocuri este mare. Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Preşedintele blocului va chema locatarii în faţa blocului. Testul se face în stradă, în afara blocului. Timpul de reacţie pentru test este de 15 minute, aşa că în 30 minute puteţi avea rezultatul prin SMS”, a adăugat Streinu-Cercel.

 Streinu-Cercel a declarat că este un proiect care trebuie susţinut de toată lumea pentru că dă imaginea clară a modului cum se mişcă virsul în populaţie. „Am discutat aseară şi astăzi, după ce domnia sa depune jurământul vom avea o întâlnire. Am vorbit cu dl Tătaru şi am reconfirmat acest proiect”, a spus Streinu-Cercel.

 „Încă vorbim de transmitere local-comunitară. Peste o săptămână vom avea transmitere comunitară şi lucrurile se vor schimba radical”, a avertizat managerul Institutului „Matei Balş”. Totodată, managerul de la Balş a dat asigurări că vor fi testaţi şi personalul medical şi pacienţii din spitale.

 Totodată, specialistul a spus că toată lumea care locuieşte la adresele vizate de eşantion va fi testată, inclusiv flotanţii.

 Medicul Streinu-Cercel a mai transmis că primăriile trebuie spele străzile continuu pentru că acolo unde este curăţenie nu este virus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatiile publicate pe ataclapersoana.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citirea in lead a sursei cu link activ. Orice abatare de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.