Ministrul Sănătății din Zimbabwe a fost arestat pentru o fraudă de 60 de milioane de dolari

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Anticorupție din Zimbabwe, John Makamure, a confirmat arestarea. „Pot confirma că ministrul Moyo a fost arestat și este în prezent în custodia poliției. Asta sunt tot ce spun deocamdată ”, a spus Makamure pentru cotidianul New Zimbabwe.

Aflat în prezent în arest la secția de poliție Rhodesville din Harare, Moyo a fost acuzat că a acordat ilegal firmei ”Drax International” o licitație de aproximativ 60 de milioane de dolari pentru furnizarea de medicamente Covid-19 și echipamente de protecție personală pe deplin conștient de faptul că compania nu este o companie farmaceutică, ci o firmă de consultanță.

Săptămâna trecută, Delish Nguwaya, a declarat că este un reprezentant local al firmei farmaceutice internationale Drax International, compania care furnizează echipamentul către guvern, potrivit televiziunii naționale din Zimbabwe.

Presedintele Emmerson Mnangagwa, care a preluat puterea de la Robert Mugabe după o lovitura de stat în 2017, a anulat acordurile de achiziție.

Pe langa noul coronavirus, care a infectat aproape 500 de persoane și a provocat patru decese, Zimbabwe se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimul deceniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatiile publicate pe ataclapersoana.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citirea in lead a sursei cu link activ. Orice abatare de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.