Filmul „Pe aripile vântului” va fi scos de pe HBO

Filmul „Pe aripile vântului” va fi scos de pe platforma de streaming HBO Max din cauza problemelor rasiale care apar în peliculă.

HBO Max a spus despre filmul din 1938 că „este un produs al vremii, în care apar probleme rasiale și etice, care au fost atunci o problemă și continuă să fie și în ziua de astăzi”. 

Filmul a mai fost atacat de critici pentru modul în care prezintă sclvia. Bazat pe romanul lui Margaret Mitchell, „Pe aripile vântului” spune și povestea unor sclavi care au rămas fideli stăpânilor, chiar și după abolirea sclaviei. 

Platforma de streaming a menționat că filmul va reveni pe miciile ecrane, însă va fi plasat într-un „anumit context istoric”. 

„Pe aripile vântului” a câștigat zece premii Oscar și a rămas filmul cu cele mai mari încasări din istorie, infomează BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatiile publicate pe ataclapersoana.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citirea in lead a sursei cu link activ. Orice abatare de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.