Netflix isi reduce traficul in Europa cu 25% din cauza pandemiei de coronavirus

Netflix a anuntat in cursul zilei de joi ca urmeaza sa isi reduca o serie de parametri de transmisie pentru a diminua cu 25% traficul din retelele sale, in Europa, astfel incat Internetul sa functioneze in bune conditii si pe durata pandemiei de coronavirus.

Inca de miercuri, comisarul european Thierry Breton a discutat cu directorul Netflix Reed Hastings si i-a cerut acestuia sa diminueze calitatea imaginilor transmise pentru a evita blocajele de Internet.

In plus Breton le-a cerut si utilizatorilor „sa foloseasca versiunea standard cand rezolutia inalta (HD) nu este necesara” pentru a asigura acces la Internet tuturor, conform CNN.

De ce ar aparea blocaje de Interent in timpul pandemiei? Din cauza ca in situatii de criza, mult mai multi oameni se conecteaza pentru a afla ce se intampla. Si pentru ca multi sunt nevoiti sa lucreze de acasa, online.

In consecinta – desi initial a anuntat ca problema ramane in discutie – joi Netflix a anuntat ca accepta sa isi reduca anumiti parametri de transmisie, potrivit Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatiile publicate pe ataclapersoana.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citirea in lead a sursei cu link activ. Orice abatare de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.