Streinu Cercel trimite bătrânii în „lagăre”. Ilie Rafael, fost consilier de stat: Streinu are creierul lipsit de oxigen

Adrian Streinu Cercel este pus la zid după ce a propus ca bătrânii să fie scoși din familiile lor și izolați timp de trei luni. Guvernul respinge categoric proiectul managerului Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

„Stă toată ziua prin spital și are creierul lipsit de oxigen” sau „gafele pot omorî oameni” sunt câteva dintre criticile dure aduse prof. Adrian Streinu Cercel. Proiectul controversat vizează izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor.

Ilie Rafael: „Știți bancul cu nebunii…? Cercel e ăla cu cheia”

Fostul consilier de stat Rafael Ilie spune că a ne trimite părinții în lagăre de izolare „este prea mult” și acuză ineficiența sistemului sanitar.

„Înțeleg că avem sistemul sanitar la pământ în ciuda faptului că aproape jumătate din salariul brut al oamenilor se duce la sănătate. Înțeleg că nu mai avem bani de pensii. Înțeleg că nu suntem în stare să testăm așa cum OMS recomandă. De ce? De la faptul că avem un sistem incapabil până la faptul că, cu tot respectul, avem medici incapabili, toate scenariile sunt posibile. Înțeleg că această pandemie îi face pe toți să treacă prin toate stările psihologice posibile – negare, furie, negociere, depresie și acceptare. Dar de la a accepta să fim cuminți și să stăm izolați în case până la a ne trimite părinții în lagăre de izolare e drum lung”, a declarat, pentru ziarul Cetățeanul, Rafael Ilie.

Fostul consilier de la Palatul Victoria îl acuză pe managerul de la „Matei Balș” că vrea să-i omoare pe bătrîni, pentru a nu suprasolicita „minunatul sistem sanitar”.

„Știți bancul ăla cu nebunii care încercau să deschidă o ușa desenată pe perete și doar unul stătea relaxat și zicea că e cheia la el, cam așa e și cu Cercel, el e ăla cu cheia. Pe el l-a afectat covidul la creier, stă toată ziua prin spital și e lipsit de oxigen. Probabil că cea mai ușoara soluție, pentru el ca medic, care a depus jurământul lui Hipocrat, este să ne omoare bătrânii, pe toți dintr-odată că e mai simplu decât să așteptăm să ne suprasolicite „minunatul sistem sanitar”, a acuzat Rafael Ilie.

Citiți continuarea articolului aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatiile publicate pe ataclapersoana.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citirea in lead a sursei cu link activ. Orice abatare de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.