Vești proaste pentru microbiști » Ludovic Orban e radical: „Nu se poate vorbi de revenirea fanilor pe stadioane!”

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat astăzi că nu ia în calcul accesul suporterilor pe stadioane nici la reluarea Ligii 1 care va avea loc în acest weekend dar nici în perioada imediat următoare.

Cu toate că șefii fotbalului românesc i-au dat premierului României exemplul Serbiei unde aseară s-a jucat Partizan Belgrad- Steaua Roșie Belgrad cu 25.000 de fani în tribune sau exemplul Ungariei, unde la finala Cupei disputată recent au fost 10.000 de spectatori, Orban a spus că situația din țara noastră nu se compară cu cea de la vecini.

„Am încercat să găsim soluții pentru fotbal, să ajutăm, dar atât s-a putut. Nu am putut mai mult pentru că acestea au fost resursele găsite la Guvern. Vă spun din capul locului, nu se poate vorbi de revenirea fanilor pe stadioane, pentru că atunci când dai drumul la așa ceva, revin galeriile. Vă rog să respectaţi măsurile, pentru că ar fi păcat să apară cazuri noi de infectare. În Serbia, a fost un meci cu 30.000 de spectatori sau ceva de genul. E o nebunie! Problema e că nu se compară situaţia epidemiologică de la noi cu cea din alte ţări. E vorba şi despre expunerea pe care am avut-o. Gândiţi-vă că ne-au venit 1.5 milioane de români din zone de focare masive”, a declarat Ludovic  Orban.

Conducătorii LPF și FRF își doresc prezența spectatorilor pe stadioanele din România, chiar și într-o proporție de 10% din capacitatea arenelor. Liga 1 revine în acest week-end însă fără fani în tribune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informatiile publicate pe ataclapersoana.ro pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si cu citirea in lead a sursei cu link activ. Orice abatare de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.